Work And Travel

Work And Travel Programı Nedir?

Work and TravelÜniversite öğrencileri yaz tatillerinin uzunluğuna göre, 3-4 ay süreyle Amerika’da çalışabilirler. Aynı zamanda Amerika, öğrencilerin vizelerinin bitim tarihinden 28 gün sonrasına kadar orada kalmalarına müsaade eder.

Work And Travel Katılımcılarının Avantajları

WAT Programı sayesinde, bir üniversite öğrencisi hem yaz tatilini Amerika'da yapar hem de deneyim gerektirmeyen bir işte çalışır. 

Aynı zamanda;
• İngilizce pratiği yapma fırsatı yakalar.
• Amerikan yaşam tarzı ve iş hayatını tanıma imkânına sahip olur.
• Cv’sine ekleyebileceği etkili bir iş tecrübesi edinir.
• Farklı ülkelerden birçok öğrenciyle arkadaşlıklar kurar.
• Farklı kültürleri tanıyarak yeni bakış açıları geliştirir.
• Programın en büyük avantajı ise, tüm bunlara sahip olurken, aynı zamanda yaşam masraflarınızı karşılayacak bir işe sahip olmanızdır.

Work And Travel Kayıt Süreci

Ön Kayıt
Programa katılmak için ofislerimiz veya sitemizdeki form aracılığıyla bize ulaştığınızda ilk olarak programa uygunluğunuzu kontrol edilir ve İngilizce mülakat gerçekleştirilir. Mülakatlar, İngilizce uzmanlarımız tarafından ofislerimize gelebilecek durumdaki öğrenciler ile yüz yüze, gelemeyecek durumda olanlarla ise telefon veya internet üzerinden gerçekleştirilir. 

Mülakatta başarılı olan öğrenciler, ön kayıt ücretini yatırarak programa ön kayıtlarını gerçekleştirebilir. Ofise gelemeyen katılımcılar için kayıt ve müracaat formları ön başvuruda belirtilen iletişim adreslerine gönderilir. 

Kesin Kayıt
Ön kayıt işlemini tamamlayan öğrenci iş seçimi aşamasına geçer. İş seçimi sürecinde, Justabroad’un bağlantılı olduğu işverenler arasından, istek ve ihtiyaçlarınıza uygun olanlar belirlenir ve iş seçimi gerçekleştirilir.

Seçilen işin telefon üzerinden İngilizce mülakat gerektirmesi durumunda Amerikalı işverenle online (Skype üzerinden) mülakat gerçekleştirilir. Mülakatı olumlu sonuçlanan adaylara işveren tarafından imzalanan iş sözleşmesi gönderilerek öğrencinin işi garanti altına alınır. Bu aşamada kayıt ücretinin tamamlanması gerekmektedir.

DS-2019 Formu Aşaması
Kesin kaydı tamamlanan adaylar için, Justabroad’un Amerika’da bağlantıda olduğu sponsor firma aracılığıyla DS-2019 formu başvurusu yapılır. Gerekli belgeler sponsor firmaya gönderilerek DS-2019 formunun düzenlenip, ofislerimize ulaştırılması sağlanır. Bu aşama 3-4 haftalık zaman alır.

Vize Aşaması
Amerika’dan gelen DS-2019 formu ile konsolosluktan, sizin için de uygun bir tarihe vize randevusu alınır. Randevu tarihi belirlendikten sonra, Justabroad Work & Travel uzmanları tarafından hazırlanan evraklarla birlikte, vize mülakatı için gruplar halinde konsolosluğa gidilerek vize memuru ile görüşme gerçekleştirilir. Vize onayı, görüşme sırasında verilir. Görüşme bittiğinde vize başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığını bilerek konsolosluktan ayrılırsınız. Vizesi onaylanan adaylarımız içim yolculuk hazırlıklarına başlama zamanı gelmiş demektir. Vize başvurusu reddedilen adaylar ise tekrar başvuru gerçekleştirebilirler. 





Ücretsiz Online İngilizce Deneme Sınavı Hemen Seviyeni Belirle!

Seviye Tespit Sınavı!
Back to Top